Hengelsport Doetinchem
Zonnebloemstraat 2-4
7004EB Doetinchem
Tel. 0314-785243

Tijgernoten MixTijgernoten Mix
Beweeg met uw cursor over de afbeelding

Tijgernoten Mix

€3.99

In winkelwagen:De top partikel van de laatste jaren en niet voor niets! Karpers zijn, wanneer ze er eenmaal aan gewend zijn, dol op deze knapperige en zeer smakelijke noten. Mede door zijn grillige vorm is het dressuurdoorbrekend. Werkt op vrijwel elk water maar heeft soms wel een langere tijd aan introductie nodig. Door z’n hardheid zeer witvisbestendig. Tijgernoten kunnen in vele gevallen superieur karperaas zijn. Misschien is het de knapperige notige smaak of de onregelmatige vorm? Wanneer ze eenmaal aan dit aas gewend zijn, kunnen de karpers er nog maar moeilijk vanaf blijven. Tijgernoten doen het vooral goed op wateren waar veel (met boilies) wordt gevist en op wateren met een overvloed aan voedsel.

Het koken dient alleen om ze veilig aan te bieden aan de karpers. Als de karper de ongekookte tijgernoten opeet, dan zetten ze uit in de maag en dat kan rampzalige gevolgen hebben.

Bereidingstijd
Tijgernoten dienen minimaal 48 uur te weken. Het toevoegen van enkele scheppen suiker of sweetener is aan te raden.

Kooktijd
Na het weken dient het minimaal nog 30 a 40 minuten gekookt te worden
Tip Laat de tijgernoten na het afkoelen nog 3 tot 5 dagen in het kookvocht staan. Als het vocht slijmerig en dik is geworden zijn de noten op hun best.

Belangrijke links


Artikel opgenomen in ons assortiment op woensdag 08 november, 2006.